Het verhaal van Dr. Beckmann

De geschiedenis van delta pronatura - en dus ook van het latere Dr. Beckmann - begint in 1934 in een apotheek in Berlijn. Vanaf de vroege jaren 70 neemt het succes in Neu-Isenburg een vlucht.

1971

We nemen de Vlekkenduivels over. Daarmee profileren we ons in het segment van de was-, poets- en reinigingsmiddelen.

1972

De eerste Vlekkenduivels zorgen inmiddels voor schone Duitse huishoudens.

 

1976

De derde generatie Beckmann stapt in de persoon van Heiner Beckmann aan boord van het familiebedrijf.

1980

We adverteren voor het eerst met de Vlekkenduivels op TV.

Geschiedenis Vlekkenzout

1982

Er verschijnen fosfaten in wasmiddelen. Ons Vlekkenzout is de beste oplossing voor slechte wasresultaten en grauw wasgoed. Met de introductie van Vlekkenzout wordt ook de merknaam ‘Dr. Beckmann’ geboren.

Vlekkenduivels

1985

Onze Vlekkenduivels en ons Vlekkenzout veroveren heel Europa. Ze staan tegenwoordig zelfs wereldwijd, in 80 landen, voor schoon en fris.

1986

Onder de merknaam Dr. Beckmann vallen vanaf nu de Vlekkenduivels, Vlekkenzout en Wasmachine Ontkleurder. Later volgen ook de voorbehandelingsmiddelen voor de was. Ze voeren allemaal het eigen logo van Dr. Beckmann.

1991

We brengen de eerste huishoudelijke schoonmaakmiddelen op de markt.

1995

De tijd is rijp voor een nieuwe mijlpaal. Met ‘Actieve gel voor de oven’, de eerste ovenreiniger zonder drijfgas, bewijzen we eens te meer ons innovatieve karakter. De huishoudelijke lijn van Dr. Beckmann is inmiddels uitgebreid met de Poetssteen als universele reiniger, een reiniger voor roestvrijstaal en glaskeramiek en de apparaatreinigers voor de wasmachine& Co.

2001

We breiden uit en verhuizen naar Egelsbach. Heiner Beckmann en Gerhard Krauss hebben ook hier het stuur stevig in handen.


2005

Colour & Dirt Collector Anti Kleur Doorloop zorgt voor een nieuwe mijlpaal. Deze keer op het gebied van de wasverzorging. Het motto luidt: ‘Zorgeloos wassen zonder dat kleuren doorlopen’.

2010

Onze filosofie leidt in 2010 tot een nieuwe slogan: Dr. Beckmann. Als het vlekkeloos schoon moet zijn.

2011

Onze Vlekkenduivels vieren hun 40e verjaardag en heel Europa feliciteert Dr. Beckmann.

2013

De voedingsmiddelenindustrie wijst Dr. Beckmann voor de derde keer aan als ‘TOPMERK’. We dringen bovendien bij de Hessische Exportprijs door in de categorie ‘Innovatieve exportstrategieën’.

2019

De Vlekkenduivels & co krijgen een hele nieuwe look! De internationale herlancering met compleet nieuw design geeft de Dr. Beckmann producten een frisser en moderner gezicht.