Over ons

De firma achter Dr. Beckmann

Duikt er ergens bij de was of in het huishouden een vlek op? De goede, professionele en kwalitatief hoogstaande speciaalreinigers van Dr. Beckmann staan altijd voor u klaar. Zit er een rode wijnvlek in uw tafelkeed? Teisteren verbrande vetresten uw oven? Ligt er een grauwsluier over uw t-shirt? De specialisten van Dr. Beckmann kunnen alles aan. Ze lossen problemen bij het wassen en in het huishouden doelgericht en blijvend op. En daarmee overtreffen ze elk universeel product.

In aantallen

0+Producten
0+Markten
0+Internationale locaties
0+Medewerkers
0+Jaar ervaring
0+Producten verkocht in 2020

Het verhaal van Dr. Beckmann

1971

We nemen de Vlekkenduivels over. Daarmee profileren we ons in het segment van de was-, poets- en reinigingsmiddelen.

1972

De eerste Vlekkenduivels zorgen inmiddels voor schone Duitse huishoudens.

1980

We adverteren voor het eerst met de Vlekkenduivels op TV.

1982

Er verschijnen fosfaten in wasmiddelen. Ons Vlekkenzout is de beste oplossing voor slechte wasresultaten en grauw wasgoed. Met de introductie van Vlekkenzout wordt ook de merknaam ‘Dr. Beckmann’ geboren.

1985

Onze Vlekkenduivels en ons Vlekkenzout veroveren heel Europa. Ze staan tegenwoordig zelfs wereldwijd, in 80 landen, voor schoon en fris.

1986

Onder de merknaam Dr. Beckmann vallen vanaf nu de Vlekkenduivels, Vlekkenzout en Wasmachine Ontkleurder. Later volgen ook de voorbehandelingsmiddelen voor de was. Ze voeren allemaal het eigen logo van Dr. Beckmann.

1991

We brengen de eerste huishoudelijke schoonmaakmiddelen op de markt.

1995

De tijd is rijp voor een nieuwe mijlpaal. Met ‘Actieve gel voor de oven’, de eerste ovenreiniger zonder drijfgas, bewijzen we eens te meer ons innovatieve karakter. De huishoudelijke lijn van Dr. Beckmann is inmiddels uitgebreid met de Poetssteen als universele reiniger, een reiniger voor roestvrijstaal en glaskeramiek en de apparaatreinigers voor de wasmachine& Co.

2001

We breiden uit en verhuizen naar Egelsbach. Heiner Beckmann en Gerhard Krauss hebben ook hier het stuur stevig in handen.

2005

Color & Dirt Collector Anti-kleurdoorloop zorgt voor een nieuwe mijlpaal. Deze keer op het gebied van de wasverzorging. Het motto luidt: ‘Zorgeloos wassen zonder dat kleuren doorlopen’.

2010

Onze filosofie leidt in 2010 tot een nieuwe slogan: Dr. Beckmann. Als het vlekkeloos schoon moet zijn.

2011

Onze Vlekkenduivels vieren hun 40e verjaardag en heel Europa feliciteert Dr. Beckmann.

2015

De voedingsmiddelenindustrie wijst Dr. Beckmann voor de vierde keer aan als ‘TOPMERK’. 

2019

De Vlekkenduivels & co krijgen een hele nieuwe look! De internationale herlancering met compleet nieuw design geeft de Dr. Beckmann producten een frisser en moderner gezicht.

 

Wist je dat?

De Dr. Beckmann Vlekkenduivels verwijderen meer dan 150 verschillende soorten vlekken - meer dan welk ander merk dan ook!
Als een T-shirt 40 keer in de machine wordt gewassen, ontstaat de helft van de CO₂ die tijdens de productie wordt geproduceerd.
Het wasgoed mag niet direct na het strijken weer in de kast worden gezet. De warmte en het vocht dat zich ontwikkelt kan ervoor zorgen dat de kleren gaan schimmelen en onaangenaam gaan ruiken.

De Dr. Beckmann-belofte

De producten van Dr. Beckmann staan voor een baanbrekende en onophoudelijke passie om de meest effectieve en hoogwaardige oplossingen voor thuis te bieden voor elk probleem in het huishouden. Elk product is het resultaat van tientallen jaren van onderzoek en finetuning – voor excellente effectiviteit waarop u kunt vertrouwen.

Onze inzet voor duurzaamheid

Wij zien duurzaamheid als een verantwoordelijkheid ten opzichte van onze samenleving en ons milieu. Een toegewijd projectteam stimuleert de ontwikkeling van meer duurzame producten, producties en processen.

We respecteren het milieu

Behoud van de hulpbronnen en vermindering van de negatieve gevolgen voor het milieu zijn voor ons onmisbare beginselen bij alle beslissingen die we nemen.

We werken met zonne-energie

Met een van de grootste fotovoltaïsche installaties in onze regio is delta pronatura in staat om de volledige elektriciteitsbehoefte van het bedrijf te dekken.

Wij zetten ons in voor de reductie van plastic

We zijn begonnen met de productie van onze containers voor plastic producten uit 100% gerecycled huishoudelijk plastic.

We gebruiken zo weinig mogelijk chemicaliën en zo veel als nodig is om duurzame reinigingsresultaten te bereiken.